Resultaten voor bodemonderzoek verplicht bij verkoop

 
bodemonderzoek verplicht bij verkoop
Notaris.be Kopen, huren en lenen Kopen en verkopen.
Nadien zullen door BIM gepaste maatregelen worden bevolen voor de overdracht kan plaatsvinden. Bij de notaris. U wenst een woning of een perceel bouwgrond te verkopen. Bent u dan verplicht om een bodemonderzoek te laten uitvoeren voor u tot de verkoop kan overgaan?
A1Touch Solution BV
Het bodemattest is vereist bij verkoop Mijn project Ik Ga Bouwen.be.
Verzenden via mail. Voor de verkoop van een grond of een bestaande woning is in het Vlaamse Gewest een bodemattest vereist. De verkoper of de notaris moet het bodemattest aanvragen bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM van het Vlaams Gewest. Dat kost hem ongeveer 25 euro per kadastraal perceel. In het Waals en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een bodemattest voorlopig nog niet verplicht. Geen waterdichte garantie. Het bodemattest is geen waterdichte garantie dat de bodem zuiver is, maar geeft alleen aan dat de OVAM geen weet heeft van een eventuele verontreiniging. Het wordt in principe zonder veel formaliteiten uitgereikt, tenzij het om een risicogrond gaat. Wat zijn risicogronden? Risicogronden zijn gronden waar onder andere drukkerijen, garages, stookolietanks van meer dan 20.000 liter gevestigd waren of zijn. Voor u een stuk grond koopt, vraagt u het best bij de gemeente of dergelijke vergunningen ooit zijn uitgereikt. Wees zeker op uw hoede als u een oud industriegebouw koopt om er een of meerdere lofts in onder te brengen. Wat bij een risicogrond? In geval van een gekende risicogrond moet de verkoper eerst een oriënterend bodemonderzoek laten uitvoeren en de resultaten daarvan overmaken aan de OVAM.
content marketing social media
Het bodemattest en stookolieattest Verkopen Livios.
Wanneer je een stuk grond of een woning verkoopt, moet je een bodemattest aanvragen bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM. Dit attest kost 50 euro per kadastraal perceel en ontvang je binnen een maand. Voor de verkoop van een bouwgrond of een bestaande woning, staat er op dit document bijna altijd te lezen dat er geen gegevens bekend zijn. Enkel wanneer in het verleden een vervuiling vastgesteld is door OVAM, wordt dit in het attest vermeld, maar dat is voor particuliere gronden en woningen uiterst zeldzaam. Foto: De Saegher Steenfabrieken. OVAM stelt dat in principe voor elke verkoop een nieuw attest nodig is, maar voegt hieraan toe dat voor niet-risicogronden eenzelfde attest meermaals kan worden gebruikt, zolang de kadastrale gegevens niet zijn gewijzigd. Voor risicogronden drukkerijen, garages, hiervan bestaat een lijst is de regeling heel wat strenger. In dit geval moet de koper zelf betalen voor een oriënterend bodemonderzoek.
Bent u verplicht bij de verkoop van industriegrond een bodemonderzoek te laten doen? UNIZO.
U bent hier. Home Advies Energie en milieu Bodemonderzoek Bent u verplicht bij de verkoop van industriegrond een bodemonderzoek te laten doen? Bent u verplicht bij de verkoop van industriegrond een bodemonderzoek te laten doen? Is bij iedere verkoop van een industriegrond een bodemonderzoek verplicht?
Wanneer bodemonderzoek nodig? OVAM.
U bent uitbater en u bent door de aard van uw activiteiten verplicht om binnen een bepaalde termijn en daarna volgens een bepaalde periodiciteit een oriënterend bodemonderzoek te laten uitvoeren. Meer info over de voorwaarden van de periodieke onderzoeksplicht vindt u hier.
Bodemattest aanvragen Bodemattest Ovam.
Een bodemattest is een officieel certificaat uitgereikt door de Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij, kortweg OVAM, dat vermeldt indien een bepaald perceel of grond is opgenomen in het register van de verontreinigde gronden. Verplicht bij verkoop. Volgens het nieuwe bodemdecreet is een bodemattest verplicht bij elke overeenkomst dit kan zowel een contract als een verbintenis zijn die grond van eigenaars laat veranderen.
Notaris.be Kopen, huren en lenen.
18 Heb ik altijd een bodemattest nodig bij de verkoop van een eigendom? Wanneer is een bodemonderzoek noodzakelijk? Dit wordt bepaald in het Bodemdecreet. Naar aanleiding van de verkoop van een eigendom in het Vlaams Gewest is de verkoper wettelijk verplicht om een bodemattest aan te vragen.

Contacteer ons